Ompelutarvikkeet

629 Tuotetta

Jokainen ompelija ja ompeluharrastaja tarvitsee ompelutarvikkeita, -lankoja ja -neuloja. 

Yli 700 tuotteen ompelutarvikevalikoimassamme on perus ompelutarvikkeiden, nuppineulojen, ompelusaksien, kaavapaperin ja ompelulankojen lisäksi muun muassa erikoisvetoketjuja, saumurilankoja, silityskalvoja, kuminauhoja, nappeja, neppareita ja tukikankaita. Ompelutarvikkeisiimme on mahdollista tutustua tarkemmin Myymälässämme. Autamme ja opastamme miellämme. 

Ompelutarvikevalikoimamme koostuu laadukkaista, alan suosituimmista ja ompelijoiden käyttämistä tuotteista. Katso myös ompelulangat!


  • Näkymä
0,80 €
2,90 €
5,20 €
13,90 €
5,70 €
5,90 €
5,90 €
2,80 €
43,90 €
24,90 €
5,90 €
5,90 €
1,00 €

Ompelutarvikkeet ompelijoille ja ompeluharrastajille

Ompelutarvikevalikoimamme koostuu suosituimmista ja laadukkaimmista ompelualan merkeistä ja tarvikkeista. Ompelemme itse paljon, joten jokainen ompelutarvike on sellainen, jota itse käyttäisimme. Ompelutarvikkeita on mahdollisuus kokeilla Myymälässämme. 

Myymme muun muassa seuraavien merkkien tuotteita: Prym, Sew Mate, Fiskars, Olfa, Kretzen Solingen, Clover, Organ Needles, Schmetz ja kotimainen S.O Olenius.

Tarvikevalikoimaamme kuuluu pääasiassa joustavien kankaiden ompelutarvikkeita, kuten tukikankaita, neppareita, ompelukoneneuloja, kangasliituja, ompelusaksia, kantinkääntäjiä, pyöröleikkureita ja leikkuualustoja. Laajennamme jatkuvasti valikoimaamme ja meiltä on saatavissa jo nyt myös tarvikkeita käsinompeluun, tilkkutöihin ja verhojen ompeluun.

Ompelu onnistuu oikeilla välineillä

Ompeluharrastajien perusvälineitä ovat kaavapaperin, ompeluliitujen ja hyvien saksien lisäksi laadukkaat ompelukangat- ja neulat, mittanauha, mittaliisa sekä nuppineulat ja kangasklipsit. 

Mittanauhan lisäksi kaavojen piirtämisessä opuna kannattaa käyttää mittaliisaa, pientä näppärää viivainta. Merkintöjen piirtäminen kankaaseen käy helpoiten liitukynillä tai perinteisellä räätälinliidulla. 

Hyvät ja laadukkaat ompelusakset helpottavat kankaiden leikkaamista. Kangassaksilla ei tule leikata koskaan muita materiaaleja, kuten paperia, joka tylsyttää sakset hetkessä. Pienet lankasakset helpottavat pienten osien ja langanpätkien leikkaamista. 

Ompelija tarvitsee kiinnittämiseen ja muuhun merkitsemiseen laadukkaita nuppineuloja. Erityisesti ohuille, hyvin paksuille ja herkille materiaaleille kiinnittämiseen tarkoitetut pienet pyykkipoikamaiset wonder clipsit sopivat myös avuksi joustavien kankaiden ompeluun palojen kiinnittämiseksi toisiinsa. 

Laadukas ompelulanka kestää käyttöä, mutta myös auttaa estämään mahdollisia hyppytikkejä ja virheitä ompeleessa. Suuritöistä työtä ei kannata pilata huonolaatuisella langalla. Käyttämällä kangaslaatuun soveltuvia neuloja estetään kankaan viottuminen sekä mahdolliset hyppytikit. Useimmiten syy huonoon ompeleeseen ja lankatukoksiin löytyykin koneen oikean langoituksen lisäksi huonolaatuisesta tai väärästä ompelutarvikkeiden valinnasta etenkin langan- tai neulan osalta. 

Kysy neuvoa myymälässä

Ompeluharrastuksen viedessä mennessään meillä Myymäälässä on mahdollista kokeilla myös esimerkiksi pyöröleikkurilla leikkaamista, kantinkääntäjiä, kaksoisneulaa ja nepparipihtejä. Autamme ja opastamme mielellämme oikeiden ompelutarvikkeiden valinnassa ja käytössä.