Merinovilla

Mulesing vapaa kotimainen merinovilla on joustavaa ja erittäin pehmoista. Merinovillamme ei kutita iholla ja se sopii myös herkkäihoisille sekä pienille lapsille. Ohuehko merinovilla sopii täydellisesti merinovillakerrastoihin, mutta myös päällipukeutumiseen, kuten merinovillapaitoihin, -tunikoihin ja neuletakkeihin. Merinovillasta voi valmistaa myös pehmoisia merinovillapipoja, -huiveja ja -pantoja. Merinovillakangas on luonnostaan antibakteerinen, joten likaiselle vaatteelle riittää useimmiten pelkkä tuuletus ja tahrojen puhdistaminen paikallisesti. 

Merinovillaneulos kutistuu ensimmäsessä pesussa noin 10%, joten merinovilla kannattaa aina esipestä ennen käyttöä. Merinovilla pestään muiden villojen tapaan pesukoneessa villanpesuohjelmalla tai käsin lämpimässä vedessä villanpesuaineella. Tasokuivaa, jos mahdollista, venymisen estämiseksi. 

Merinovillaa on helppo käsitellä ja ommella, sillä neuloksen reunat eivät rullaannu puuvilla-elastaanitrikoiden tavoin. Oikea neula merinovillalle on pallokärkinen jersey neula, jonka löydät täältä.  

Kotimainen merinovilla on leveydeltään noin 125cm. Huomioithan merinovillan kutistumisen kangasmenekkiä laskiessasi. 

Katso myös muut neuloskankaamme.


19 tuotetta
  • Sivu 1 / 1