Merinovillat

11 Tuotetta

Kotimainen mulesing vapaa merinovilla on joustavaa ja erittäin pehmoista. Merinovillamme ei kutita iholla. Ohuehko merinovilla sopii täydellisesti merinovillakerrastoihin, mutta myös päällipukeutumiseen, kuten merinovillapaitoihin, -tunikoihin ja neuletakkaihin. 

Kotimainen merinovilla on leveydeltään noin 125cm. 

Huomioithan merinovillan kutistumisen kangasmenekkiä laskiessasi. 

  • Näkymä
-10%
Uusi
Kotimainen 100% merinovilla: Vaalea turkoosi
2,78 € 3,09 €
-10%
Uusi
Kotimainen 100% merinovilla: Meleerattu tumma viininpunainen
-10%
Uusi
Kotimainen 100% merinovilla: Violetti
2,78 € 3,09 €
-10%
Uusi
Kotimainen 100% merinovilla: Hunaja
2,78 € 3,09 €
-10%
Uusi
Kotimainen 100% merinovilla: Sähkönsininen
2,78 € 3,09 €
-10%
Uusi
Kotimainen 100% merinovilla: Punaoranssi
2,78 € 3,09 €
-10%
Kotimainen 100% merinovilla: Meleerattu vaaleanharmaa
Kotimainen 100% merinovilla: Meleerattu vaaleanharmaa
2,78 € 3,09 €
-10%
Kotimainen 100% merinovilla: Jeans
2,78 € 3,09 €
-10%
Kotimainen 100% merinovilla: Navy
2,78 € 3,09 €
-10%
Kotimainen 100% merinovilla: Meleerattu tummanharmaa
2,78 € 3,09 €
-10%
Kotimainen 100% merinovilla: Musta
2,78 € 3,09 €

Oikea pesu pidentää tuotteen käyttöikää

Suosittelemme esipesemään kankaat aina ennen ompelua mahdollisten värijäämien ja kutistuman vuoksi. Esipesuissa, kuten ylläpitopesuissa tulee aina noudattaa annettuja lämpötila- ja pesuohjelmasuosituksia. Muistathan lajitella pyykit aina väreittäin, myös esipesuissa. Emme esimerkiksi suosittele esipesua samassa koneessa painetuille ja yksivärisille trikookankaille, sillä yksiväriset sisältävät painettuja kankaita enemmän mahdollisesti irtoavaa väriä. Varsinkin esipesuissa olisi aina hyvä käyttää värinkerääjäliinoja ylimääräistä väriä keräämään.

Elastaania sisältäville kankaille emme suosittele käytettäväksi kuivausrumpua ja huuhteluaineita. Lämpö ja huuhteluaineet heikentävät elastaanin ominaisuuksia ja kestävyyttä. Vähentämällä tarpeetonta pesua pidennät tuotteen käyttöikää ja luonto kiittää. Usein pelkkä tuuletus riittää. 

Noudattamalla tuotekohtaisia pesu- ja hoito-ohjeita tuote pysyy pidempään hyvänä ja kauniina. 

Trikoot ja neulat eri tarkoituksiin

Trikookankaat ovat neuloksia, jotka joustavat hyvin silmukkarakenteensa ansiosta. Meillä myytävistä trikoista suurin osa on puuvillapohjaisia trikoita. Puuvillatrikoo joustaa, mutta pieni määrä elastaania tuo kankaaseen palautuvuutta. Puuvilla-elastaanitrikoot sopivat käytettäväksi parhaiten trikoohousuissa, leikki-ikäisten lasten vaatteissa ja asusteissa, kuten palautuvuutta vaativissa trikoopipoissa. Elastaanittomat trikoot sopivat käytettäväksi esimerkiksi välvissä t-paidoissa ja mekoissa, yövaatteissa sekä vastasyntyneiden vaatteissa. 

Valitse sopiva neula

Elastaania sisältäville trikookankaille tulisi aina käyttää pallokärkisiä super stretch -neuloja. Super stretch -neuloissa on aavistuksen pyöreä kärki, joka läpäisee kankaan kuitujen välistä. HAX lyhenne super stretch neuloissa tarkoittaa pientä koloa neulansilmän yläpuolella neulan takana. Kolon ansiosta lanka nousee vaivatta ja kangasta vahingoittamatta ylös neulanreijästä. Kun käytät elastaania sisältäviin trikoisiin super stretch HAX neuloja, vältyt hyppytikeiltä ja kangas pysyy ehjänä paremmin. 

Pallokärkisiin neuloihin kuuluvat jersey -neulat sopivat pallomaisen neulanpään vuoksi käytettäväksi paremmin välville elastaanittomillle neuloksille ja neulekankaille.