Me tehtiin se

Me tehtiin se

Viimeinen seitsemän kuukautta. No, se on ollut enemmän kuin rankka. Tasapainoittelua rakentamisen, Kimmin pyörittämisen ja perhe-elämän välillä. Ja juurikin tässä järjestyksessä. Tällä hetkellä väsymys on vielä päällimmäisenä tunteena, mutta tiedän, että tulee myös se hetki, kun osaamme olla helpottuneita, innoissaan ja ylpeitä, että rakensimme yhdessä mieheni kanssa unelmiemme kangaskaupan.


Ajatuksesta tositoimiin 

Mutta hieman ajassa taaksepäin. Vuosi sitten aloitimme etsimään tosissamme tonttia, kun toimitilat Juustoportilla olivat jäämässä pieneksi, niin työntekijöiden kuin uusien tuotteiden osalta. Oikeastaan omien tilojen rakentaminen ja juurikin itse rakentaminen oli ainoa vaihtoehto, niin budjetin kuin tarpeisiimme toimivien tilojen saamiseksi.

Kevät meni suunnitellessa. Tarjouksia, laskemista ja vielä lisää suunnittelua. Oikeastaan näin jälkikäteen ajatellessa kevät meni yhdessä hujauksessa, työtä oli kaiken selvittämisessä lupineen paljon. Lapionvarteen pääsimme toukokuussa maanrakennustöiden merkeissä. Heinäkuussa mukaan tulivat Linnasteelin pystytysporukka, kun tontilla alkoi ensimmäistä kertaa tapahtumaan selvästi näkyvää.


Meni kesä, syksy ja toivoimme vain loskakelien tulevan mahdollisimman myöhään, jotta pääsisimme sisätöihin ajoissa. Päivien lyhentyessä, meidän työpäivät tontilla pitenivät. Ja voin sanoa, että syksy painettiin robotteina, eteenpäin viikko kerrallaan ilman viikonloppuja.

Vihdoin ja viimein marraskuussa koitti lattianvalu, ovet ja ikkunat. Tässä vaiheessa remmiin liittyivät myös sähkö- ja putkimiehet. Joulukuussa koitti myös se mahtava hetki, kun saimme lämmöt tupaan ja sisätyöt alkoivat sujua huomattavasti lämpöisemmissä tunnelmissa. 
Viimeinen rutistus

Aikataulumme rakennusprojektille oli jo alkujaan tiukka ja loppua kohden vuokrasopimuksen päättyminen vuoden vaihteessa saneli lopullisesti aikataulumme. Me kuitenkin pysyimme aikataulussa. Vapaapäiviin ei kylläkään ole ollut varaa ja muuttokin tehtiin jouluna, kun osa toimitiloistamme saatiin jouluviikolla käyttöönottotarkistettua.

Rehellisesti sanottuna koko viimeiset neljä kuukautta on näin jälkikäteen mielessä yhtä puuroa, mutta jotenkin me siitä selvittiin. Uskokaa tai älkää Tampereen Kädentaitomessut olivat meille palauttava vapaa rakennustyömaalta ympäripyöreine päivineen. 

Lähes 6000 tuotteen muutto keskelle rakennustyömaata vaati melkoista luovimista. Ei siis riitä kerta tai kaksi, kun Piritta, Tiia ja Tuomo ovat etsineet pakkaamostamme tilattuja tuotteita kissojen ja koirien kanssa. Vaikka myymälämme Juustoportilla suljettiinkin pysyvästi jouluviikolla, saimme pidettyä verkkokauppamme normaalissa toiminnassa koko muuttomme ajan. Melkoinen työ, mutta mahtavaa asiakkaidemme näkökulmasta ja toki myös talouden ja työntekijöidemme vuoksi. Toimitilat yrityksemme tarpeisiin

Uudet, meidän tarpeisiimme suunnitellut toimitilamme pitävät sisällään verkkokaupan pakkaamon, varastotilat, sosiaalitilat ja uuden suuren myymälän. Kaikkinensa yli 700 neliötä. Verkkokaupan toimiessa koko tammikuun normaalisti, rakensimme vielä miesten kanssa myymäläämme sekä sosiaalitilojamme toiseen kerrokseen. Tässä vaiheessa paine myymälän auki saamiseksi ja stressi tuli jo uniinkin. Kummallakin.

Vaikka rakennusprojektimme otti paljon ja toipumiseen menee tovi, tekisin kaiken uudelleen. Projekti kaikkiaan oli välttämätön yrityksen kehityksen kannalta, mutta myös mieluinen haaste meille. Puolisoina olemmekin parhaillamme pienen paineen alla, näinkin suuren haasteen kimpussa. Suurin kiitos tästä kuuluukin miehelleni, joka otti tämänkin ideani avosylin vastaan ja hoiti koko projektin oman työnsä ohessa. 

Kaikkinensa rakennusprojekti on sujunut hyvin. Pienet räjäytettävän kallion kokoiset yllätykset kuuluvat asiaan ja tarvikkeiden saatavuusongelmatkaan eivät kiusanneet meitä kun vasta loppumetreillä muutaman viikon viivästyksellä ilmanvaihtokonetta odotellessa. Pysyimme jopa budjetissamme. Toki yleinen maailmantilanne on mietityttänyt monta kertaa matkan varrella, mutta onneksi periksiantamattomuus muistuttelee itsestään huonoimmallakin hetkellä.Tervetuloa uuteen myymäläämme

Tänään oli sitten vihdoin SE päivä. Myymälän käyttöönottotarkistus ja läpi meni. Voitte vain arvata tunteiden kirjon, väsymyksen ja helpotuksen kun päivällä kilistelimme laseja yhdessä töissä. Vielä myöhemmin tänään on jäätelöbileet, sillä lapsemme ovat ansainneet ne.

Edessä on puolentoistaviikon viimeinen rutistus, kun rakennamme viimeisiä hyllyjä, täytämme myymälän ja laitamme kaikki tuotteet kauniisti esille. Hintalaputkin olisi hyvä saada näkyville. Me pystymme tähänkin yhdessä mahtavan henkilökuntamme kanssa. Viimmeisteltävää tulee varmasti riittämään pitkälle kevättä ja uusien tuotteiden ja tuoteryhmien metsästys ja ostotyöhän on vasta edessäpäin. Mutta nyt meillä on tilaa.

Tervetuloa avajaisiimme lauantaina 4. helmikuuta klo 10-15.

Uusi osoitteemme on Palomäentie 5, Mäntsälä. 


Sara, Kimmin perustaja 

Kommentit
Maria

Näistä avajaisista en kyllä jäisi pois mistään hinnasta ????????‍♀️ Onnittelut ????

Tanja

Vaikuttava aikataulu ja vieläpä budjetissa. Onnea!

Sari R-J

Mieletön projekti ja upeat Sara & Pete????????????! Kun oon nähnyt , mistä tämä kaikki aikoinaan alkoi, niin matka tähän päivään on suurenmoinen ????✨️! Ootte tehneet suunnattoman paljon töitä ❤️ huippuosaamisella ja sitkeydellä. Onnea ja menestystä jatkossakin Kimmille????! Sitten jossain kohtaa otatte hieman takaisin vapaa-aikaa, ja nautitte rauhassa saavutuksestanne????.

Sara

Kiitos paljon. ❤️ Onhan tässä kuudessa vuodessa tapahtunut melkoisesti ja toki olemme tehneet hurjan määrän töitä, että edes tällainen projekti oli mahdollinen. Meillä onneksi aloittaa nyt helmikuun alussa myymäläpäällikkö, jonka alaisuuteen siirtyy koko henkilökunta, niin vapaapäivätkin ovat jatkossa mahdollisia minulle. Ja toki pystyn keskittymään sitten itse siihen, missä olen paras ja mikä on yrityksen kehityksen kannalta tärkeää, eli ostamaan ja tekemään markkinointipuolta.

Satu

Niin ylpeä asua samassa pitäjässä näin toimeliaan yrittäjän ja hienon kangaskaupan kanssa. Odotan innolla ostoksille pääsyä :)

Sara

Ooooh. ???? Kiitos erittäin paljon tästä kommentista. Tervetuloa käymään myymälässämme.

Kirsi

Hatun nostan ja onnittelen valtavan urakan valmistumisesta, mielenkiinnolla tässä onkin työvaiheita seurattu. Onnea siis vielä!

Sara

Kiitos paljon. ❤️ Ihana kuulla, että olet seurannut. Hauskaa tässä projektissa on ollutkin jakaa kuulumisia pitkin matkaa.

Tuula

Olette kyllä huipputiimi! Onnea ja menestystä uusissa tiloissa ????????????????

Sara

Kiitos paljon. ???? Meillä kyllä yhteistyö sujuu enemmän kuin hyvin ja kovasti jo mietittiin eilen illalla seuraavia projekteja.

Anne

Vau! Siis ei mitään muutakuin VAU! Ootte ihan mielettömiä! Ja on kyllä suomen upein kangaskauppa!

Sara

Kiitos paljon. ❤️ Tuosta upeimmasta en tiedä, mutta hieno tästä varmasti tulee kun saadaan kaikki lopullisesti valmiiksi myös täällä myymälässä. Sara